27. 11. 2016

PSÍ ŇAMKY | JÁTROVÉ SUŠENKY

Ahoj!
V dnešním článku se s vámi podělím o recept na skvělé játrové sušenky, které jsou rychle hotové, levné, a psiska se po nich můžou utlouct! Ještě nikdy se mi nestalo, že by po zavření mňamin do lednice Floki seděl před lednicí a smutně koukal, kdy se otevře a dostane další mlsky :D. Garantuju vám, že na tyhle dobrůtky váš pes zvládne 'sedni', 'lehni' a 'hraj mrtvýho' dohromady. A hlavně - jsou zero waste a přesně víte, čím svýho mazlíka odměňujete.

Tak jdeme na to!

Co budete potřebovat?
  • 500g kuřecích jater (cca 30,-)
  • 500g ovesných vloček (cca 20,-)
  • 2 vajíčka (cca 10,-)
  • stroužek česneku (pokud chcete)
  • majoránka (pokud chcete)
  • mixér (s tyčovým to jde to taky)
  • plech a pečící papír
  • troubu a ochutnávače (v mém případě troubu a troubu)

Postup nemůže být jednodušší! Jako první jsem rozmixovala vločky aby byly jemné, určitě se dají sehnat už i namleté. V další míse jsem rozmixovala játra na takové voňavoučké krvavé smoothie a dost u toho krotila svůj žaludek (nejsem moc masožravec). Když byly obě ingredience rozmixované, pomalu jsem přimíchávala vločky do masa, přidala dvě vajíčka, namačkaný (nebo jak se to řekne, tímhle) stroužek česneku (jeden pejskovi nic neudělá, v tomhle množství je naopak zdravý). Lehce jsem to celé posypala majoránkou a všechno znovu buď promíchala, nebo promixovala. Mezitím se mi rozehřála trouba na 180°C. 

Na plech jsem si připravila pečící papír a „těsto“ (spíš jakousi divnou hmotověc) na plech nalila a rozprostřela tak, aby bylo všude rovnoměrné a mělo maximální hloubku tak 1,5 cm (trochu to nakyne). Pak jsem to už jenom šoupla do trouby (té elektrické) a nechala 15 minut péct.

Po upečení to trochu zhnědne, tak se nelekejte, že je to spálený, není. Nakrájejte na kostičky ještě když je to teplé. Doporučuju nechat vychladnout a vysušit cca dvacet minut někde, kde na to váš pes nedosáhne (vyzkoušeno za vás) a potom skladovat v mrazáku. Menší část si oddělte a skladujte v lednici. V mrazáku vydrží dlouho, v lednici tak 3-4 dny. Psi se po tom můžou zbláznit a máte hromadu zdravých mlsek za dobrou cenu a doma dělané, takže víte, že v tom nejsou žádné chemikálie :).

Tak dobrou chuť! ;)


horní fotky - moje, spodní fotky ukradené z www.pinterest.com & edit můj

5 komentářů:

  1. Moc nám to chutná. Bertik,Rita a Horším.

    OdpovědětVymazat
  2. Moooc dobré,zdraví Fido Hmotu dám do zdobíciho sáčku a tvořím tyčinky.

    OdpovědětVymazat
  3. A když mám plynovou troubu,jak dlouho tu musím tedy péct?Asi déle než těch 15 minut,že??!! 🙄🤔 Díky za odpověď

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!