21. 4. 2017

PSÍ ZNÁMKY ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY | psi-znamky.websnadno.cz

Ahoj!

Už dlouho jsem chtěla Flokimu pořídit jmenovku na obojek i s telefonním číslem v případě, že by se zatoulal. Koupila jsem tenkrát malý adresář, do kterého se kromě telefonního čísla vlezla i adresa a moje jméno, ale to Floki po pár dnech z obojku serval a adresář jsem už venku nenašla. Chtěla jsem mu koupit i obojek s vyšitým jménem, jenže ten by to moje prase okamžitě ušpinilo nebo zničilo. Tak zůstala poslední možnost, a to psí známka se jménem. Proč říkám poslední? Protože jsem tyhle známky nacházela na různých stránkách minimálně za 200 korun, a to bez poštovného, a čekat dva měsíce než přijde z Aliexpressu se mi taky nechtělo. Není to se mnou prostě jednoduchý.

Potom jsem našla stránky pana Martina Freiberga, který frézuje vlastní psí známky. Známky jsou odolné, hezky vypadají a hlavně jsou za skvělou cenu. Na výběr je ze tří tvarů - kolečko, srdíčko a kostička - a můžete si nechat i pokrytí známky z druhé strany. Říkala jsem si, že když ji Floki bude nosit téměř neustále, nechám mu zepředu udělat jen jeho jméno a zezadu moje telefonní číslo, aby to vypadalo hezky třeba i na fotkách. Za samotnou známku s frézováním jen na přední straně zaplatíte 40 korun, pokrytí obou stran za 52 korun a obyčejné poštovné k tomu za 13 Kč. Mě známka tedy vyšla celkem na 65,- a myslím si, že je to perfektní cena v poměru k tomu, že to vašemu pejskovi může zachránit život v případě útěku. Ne vždycky se totiž zatoulaný pes dostane do útulku, může ho někdo najít a vzít si ho k sobě, a tím pádem je telefon na obojku pejska prvním a nejrychlejším spojením s jeho majitelem.

Proto si myslím, že by takovéhle cedulky se jménem a číslem na majitele měly být nezbytnou výbavou každého pejska (: Ještě bych ráda dodala, že se nejedná o spolupráci, jenom bych chtěla podpořit Martinovu práci a zároveň vyzdvihnout důležitost psích známek.

Stránky najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!