8. 10. 2018

JAK VYBRAT VHODNÝ PSÍ PELÍŠEK? | www.vsepropejska.cz

Zdravím všechny čtenáře mého blogu!
Na základě mého webu mne oslovila milá Lucka s milým Robinem z eshopu Vše pro pejska, zda bych si chtěla vyzkoušet nějaký produkt a sepsat na něj recenzi. Samozřejmě, že tyto příležitosti vždycky ráda využiji, když se jedná o produkty, se kterými má můj web co do činění; a aby to nebyla jen obyčejná recenze, rozhodla jsem se článek pojmout i jako takový manuál k tomu, jak vybrat vhodný pelíšek pro pejska.


O e-shopu Vše pro pejska

E-shop je - jak jsem pochopila z naší komunikace - relativně novým projektem, za kterým stojí hlavně Lucka, která dělá eshopu marketing a majitel Robin. Zaměřují se především na pejsky malé a střední velikosti a na oblečky pro ně - a že je opravdu z čeho vybírat! Na webu najdete bundy na zimu, mikiny, svetry, pláštěnky a dokonce i plavací vesty, ale to rozhodně není vše. Samozřejmě nechybí ani nabídka základní pejskařské výbavy, jako obojky, vodítka, pelíšky, tašky pro přenášení menších hafanů, péče o zdraví, pamlsky a i třeba hárací kalhotky, které jsou nedílnou součástí výbavy každé fenečky.  Asi si řeknete, že je to vlastně chovatelský e-shop jako každý jiný. Co ovšem upoutalo mojí pozornost byl vlastní sklad s více než osmi tisíci produkty na jednom místě, vlastní ateliér na focení produktů a taky jsem hodně ocenila to, že jsou u produktů i detailní videa, všechno samozřejmě foceno a točeno majiteli e-shopu. No a taky jsou součástí Plné peněženky, přes kterou můžete z jejich nákupu získat až 4 % zpátky - stačí se zdarma zaregistrovat zde (a mně to taky udělá radost 😊).

Pokud máte na produkty nebo objednávku jakýkoliv dotaz, je vám od 9 ráno do 22 hodin k dispozici telefonní číslo, kde si můžete cokoliv ověřit či se poptat. Oceňuji taky online chat vpravo dole na stránce, kde pokud je Robin u počítače, rád Vám ihned poradí. 😊 

O pelíšku, který jsem si vybrala


Lux - pelech pro psa, jak se produkt oficiálně jmenuje, přichází hned ve dvanácti barvách, takže se bude v jakémkoliv případě hodit do Vašeho interiéru. Vybrala jsem si velikost 130 x 110 cm v krásné, kávově hnědé barvě, protože můj hafan je opravdu obr, a všechny pelíšky, co jsme kdy za ty dva společné roky měli, byly prostě malé. Pelíšek přišel do pár pracovních dnů zabalený tak, aby se nemohl nijak potrhat, a když jsem ho vybalila, opravdu jsem zírala, jak je veliký 😁. Ihned jsem ho zaparkovala vedle mojí postele, aby mě měl hafoň nablízku i v noci a odvykl si spát se mnou v posteli, ale namísto toho u sebe v pelíšku, a on okamžitě pochopil, že povel „místo“ se vztahuje přímo k tomuhle hnědému mráčku - sama jsem si pelech vyzkoušela, a opravdu to pro psa musí být jako spát na obláčku.

Materiál je příjemný - je z pevné látky, takže nehrozí, že by ji pes jednoduše roztrhl třeba drápkem nebo rozžvýkal. Odborně je to tedy „netkaná textilie potažená čalounickým materiálem“, což mně, jakožto laikovi, nic neřekne, ale video na webu a fotky už ano. Při pohybu pejska na pelíšku (třeba jako když se ten můj musí dvacetkrát otočit, než si lehne), pelech nijak nešustí, takže Vás nebudou budit noční vycházky pejska k misce s vodou, nebo procházky po bytě. Pelíšek se skládá ze tří kousků, a to z měkkého polštáře, okrajů a malého polštářku jako bonus. Všechno do sebe hezky zapadá, okraje nejsou ani moc měkké, ani moc tvrdé, takže se hafan uvelebí, jak mu je libo a krk si může opřít jak o tento okraj, nebo o polštářek, který je součástí. Bezpečně se mu tam vejdou i hračky a plyšáci, pokud vyberete správnou velikost, takže může mít komfort non plus ultra 😊. Níže přikládám video právě přímo z webovek www.vsepropejska.cz. Když sečtu provedení, barvu, materiál, kvalitu a design a vynásobím to komfortem mého psa, nemohla bych pelechu dát míň, než - 🌟🌟🌟🌟🌟 - pět hvězdiček z pěti!



Jak tedy vybrat vhodný pelíšek pro psa?


Pro psa je pelech jeho útočištěm, místem, kde si může odpočinout psychicky i fyzicky a kde by neměl být rušen. Proto je důležité jak umístění pelechu, tak velikost i materiál, ze kterého je vyrobený. Rozhodně bychom neměli podceňovat právě tuhle část psí výbavy, protože je to opravdu nezbytná součást spokojeného psího života.
Správná velikost je důležitá především proto, aby byl pelech psovi pohodlný a mohl se v něm rozvalit podle svojí chuti tak, aby mu z něj netrčel zadek, nohy nebo hlava. To jde ruku v ruce s materiálem a provedením, protože špatný pelech může udělat psovi neplechu s krkem a svalstvem. Ideální je právě takový pelíšek, kde si může hafan opřít hlavu o vyvýšenou část, ať už o zvýšené okraje nebo o polštář, který však nemusí být nutně součástí kupovaného produktu. Nesmíme zapomínat ani na to, že obecně pro klouby a svalstvo psa je nezbytné, aby měl pes místo, kde se může pohodlně uložit a nebylo to jen na tvrdé podlaze či koberci.

Pelíšek by měl být umístěný tak, aby na něj odnikud netáhlo nebo nebyl v létě na přímém slunci. Umístění musí odpovídat místu, kde může pes v klidu spát, odpočívat a nebo jenom pozorovat, co se děje; pokud preferuje kontakt s páníčkem za každou cenu, určitě se hodí umístit jej v místnosti, kde trávíme nejvíc času, pokud je to spíš pes samotář nebo starší psisko, které většinu dne prospí, může být klidně v předsíni nebo chodbě, ale jak jsem už zmiňovala, je potřeba dávat pozor, aby kolem nebyl průvan a pejsek neprochladl.

Pro starší nebo nemocné psy se rozhodně vyplatí investovat do pelechu z paměťové pěny, který kloubům jedině uleví. Rozhodně nestačí obyčejný polštář nebo tvrdá podložka, která by zdraví psa mohla ještě zhoršit, i když se nám to tak třeba vůbec nemusí jevit.


Zkrátka a dobře - správný pelech je nezbytným doplňkem pro život se psem a rozhodně se vyplatí na něm nešetřit. Kvalitní, a logicky i dražší pelechy můžou vydržet klidně i celý život psa.


Děkuju e-shopu Vše pro pejska za spolupráci a budu se těšit na další. ♥

Líbí se vám tenhle článek? Uložte si ho na později na nástěnku na Pinterest (:



1 komentář:

  1. Dobrý den, máte moc hezké psí pelíšky. Od mala mám ráda zvířátka. Na mateřské dovolené mě napadlo, že by mohla mít malý e-shop potřebami pro zvířátka. A také jsem si takový pořídila. Jenomže ze začátku byly rozjezdem problémy. Pak jsem na internetu objevila tyto , tam pomohli vyřešit problémy z rozjezdem e-shopu. Teď to klape jak. Z pozdravem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!